Wednesday, April 26, 2006

Meaningless..

"Always chasing the wind. Left with nothing in the end... It's meaningless..without you..
Living, but I'm not alive, without you..
The treasures I posessed is meaningless without you. Meaningless this treasures I posessed.
Only you can satisfy, only you can bring meaning to my life. Only you sustain my life.

Feeling you near is becoming clear, you 've got my attention. Focus my direction, overwhelmed with senses"
Anthony Evans

De perioder då jag blir för focuserad på mitt och mig förlorar livet sin tjusning. Allt ter sig efter ett tag meningslöst. I dag när jag satt vid datorn och svarade på ett jackprov tittade jag plötsligt ut genom fönstret och min blick fastnade på den klar blå himmelen. Då slog det mig...
-Guds storhet...den överväldigar mig!

Att titta uppåt och le, le för att jag vet att du finns där någonstans och du bryr dig om det som är vårt, i stort och smått finns du där. Oavsett när jag tycks glömma... eller när jag känner dig som närmast... i lycka och i olycka.
Det förgyller min tillvaro.
Du ler... jag ler...

Tuesday, April 18, 2006

Årets bästa helg!

Lördagen tillbringade vi ute på Särö med en promenad i skogen, vi blev sittandes på en klippa vid havskanten och pratade länge, solen lyste och värmde våra ansikten och som alltid är jag ytterst fashinerad av skaparens enorma konstnärssinne. Det är så vackert att det nästan gör ont i både kropp och själ.

Lunchen åt vi på Särös värdshus "blomstermåla", en helt fantaskisk påskbuffe med allt gott man kan önska. Därefter drack vi kaffe ute på den soliga bryggan. Länge satt vi och bara njöt över hur underbart skönt livet faktiskt kan vara ibland.

Dagen avslutades med en stunds vila i soffan hemma hos vår vän Carl och en sen middag bestående av allt från sill till räkor. Underbar dag med fantastiska vänner!
Måste helt klart gå till årets hittills bästa dag!

Lyckligt ovetande...?

Ibland undrar man om det är bättre att vara lyckligt ovetande när det gäller saker som man ändå inte kan göra något åt. Man får ju dock inse att vissa människor gör vad som helst för makt och pengar! När man hör att Silvio Berlusconi "sålt" sin vän maffialedaren Bernardo Provenzano till polisen när han insåg att han höll på att förlora valet för att om möjligt öka sina chanser... då kan man ju undra.

Visst att det kan verka som han ändå gjort något bra... men killen sitter i 110 m2 stor isoloringscell med internet och alla möjligheter att fortsätta sin kriminella verksamhet från sin cell...

Tror inte jag behöver säga mer...

Wednesday, April 12, 2006

Silvio Berlusconi lär kämpa nu..

Än så länge ser det ut som Romano Prodi vann parlamentsvalet i Italien. Själv gissar jag att vi inte ännu sett slutet av detta... Silvio Berlusconi själv tror att röster blivit felräknade och jag skulle inte tro att han kommer att ge sig innan han på ett eller annat sätt är tillbaka i toppen...

Att även maffialedaren Bernardo Provenzano gripits av polisen efter 43 års jagande gör att det känns spännande att följa utvecklingen i Italien just nu. Pass upp..

Tuesday, April 11, 2006

Kvarstår

"Där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara."
Vad blir kvar om vi sorterar bort det som inte har bestående värde i våra liv. Vad av det jag gör under en vecka har verkligt bestående värde?

Det är något jag tycker är värt att ta några minuter att fundera över. Framför allt för att efter att man funderat på det så är det alltid vissa saker som man med lätthet kan välja att inte lägga tid och engagemang på. Att då och då stanna upp för att reflektera över vad i ens tillvaro som ger och vad som tar energi får åtminstonde mig att känna mig lite lättare till mods. Inte för att jag inser att allt jag gör har bestående värde men för att jag inser att om jag inte är nöjd med något så är det aldrig för sent att ändra kurs...
Ease my mind!

Friday, April 07, 2006

Fredag, ljuvliga fredag!


"Unna dig ibland, att bara njuta!"
När veckan börjar nå sitt slut, fredag förmiddag gått över till fredag lunch, då är det inte mycket som kan få mig på dåligt humör. Att veta att man har en lugn, skön helg framför sig, solen lyser ute, lägenheten är nystädad och jag har bestämt med en kompis att vi ska ha en lugn, go fredagskväll... äta räkor & dricka ett glas vin.
Det känns lovande, sommaren är snart här och den lovar många kvällar på klippona med goda vänner, sköna stunder & just god mat. Så...
Unna dig ibland, att bara njuta!

Monday, April 03, 2006

I en djungel av tapeter...


Jag befinner mig för tillfället i ett förvirrat tillstånd av att "behöva" välja nya tapeter. Att de som känner mig inser att det inte är något som sliter allt för hårt på mig förstår jag. Men det finns nämligen mängder att välja bland och med min "nya" personlighet fylld av beslutsångest kan ni ju bara gissa hur lång tid detta beslut skulle kunna ta! Har dock börjat känna mig riktigt glad över mitt förstahandskontrakt. Dock börjat kan ju låta konstigt... men med beslutsångest... jodå, då kan plötsligt till och med en så självklar sak som att tacka ja bli betydligt mer kompliserat än så... lita på mig. Att fixa och dona är ju helt klart något som ger mig en nästan orimlig glädje. Så japp, jag njuter... trots att jag nästan helt försvunnit i den djupa tapetdjungeln..