Thursday, October 26, 2006

Ljuva norrland...

Sköna, avslappnade sommardagar vid stranden hos pappa... tur det blir sommar efter varje vinter...

Monday, October 23, 2006

Att dela in dagen i stunder...

Min kära syster Jill sa igår någon som fastnade hos mig... Hon hade funderat lite över vikten att njuta av de små stunderna. Att vara närvarande i de små stunderna som faktiskt uppkommer varje dag. Som sent igår kväll... jag och syster satt en stund i hennes soffa och pratade, regnet smattrade mot rutan, vi hade tänt ljus på bordet i det annars ganska mörka rummet.
Det var en mysig stund!

Det kan, åtminstonde för mig, lätt kännas som att dagarna bara flyger förbi utan någon större reflektion, men när du börjar tänka på att dela upp dagen i stunder så inser man att det finns rätt mycket som man njuter av...
En stund med en god arbetskamrat vid kaffemaskinen. Det ger lite extra energi åt dagen.
En promenad till bussen med tid att tänka-en stund. En stund för dig själv med en god bok- en stund. Baka bröd-en stund. En löprunda i skogen--två stunder. Osv...

Fyll dagen av små stunder och på något sätt känns det nästan som att man fått mer tid, fast egentligen inget alls har hänt. Konstigt.

Ni kanske tycker att jag låter tok flummig nu, men testa, får du se om det inte blir åtminstonde lite lättare att ta tillvara på det faktiskt självklart njutbara i tillvaron.

Friday, October 13, 2006

Thursday, October 12, 2006

Light's shinin' through...

Under vissa perioder i livet känner jag tydligare hur mycket mina vänner betyder för mig. Som nu. Uppmuntrande samtal om livet i allmänhet och kärlek eller jobb i synnerlighet. Igår åt jag middag med en vän som fick mig att inse något som jag redan visste, men ibland får någon vara där med en särskild uppgift att påminna...

"Man vet när något är rätt!"

Om det inte känns rätt kan du lika gärna strunta i det. Ibland, när det känns som om allt bara går emot en... så är det kanske precis vad det gör. Kanske att man då ska inse att det inte är lönt stånga sig blodig.

När man står inför stora beslut, vägavgörande val, lyssna då bara vad ditt hjärta säger, känner du inte glädje över ett beslut, säg då nej. Då finns det något annat där, något som passar dig bättre. I promise!

Monday, October 09, 2006

What would you do...

...if you weren't afraid??

När man är rädd för något, medvetet eller undermedvetet, så backar man ofta instinktivt när man istället borde gå framåt. Jag har en vän som väldigt ofta den senaste tiden frågat mig just;
-What would you do if you weren't afraid??
Det har gjort att jag faktiskt funderat och medvetet försöker agera utifrån det. Även om det är svårt! Ibland behöver åtminstonde jag en liten puff för att våga utmana mina rädslor!

Monday, October 02, 2006

Trafficking

"Världen ser inte ut idag som den gjorde igår. Vi går mot en allt mer globaliserad värld, där problem och orättvisor omöjligt kan lösas på ett nationellt plan. Prostitution och traffiking som följer i dess spår, är ett världsomfattande fenomen och ett grovt uttrycket av patriarkalt förtryck. Vi vet alla att det krävs samarbete och gemensam lagstiftning för att befria kvinnor överallt i världen från förtrycket, det räcker inte att ett land förändrar och förbättrar.

Av all människohandel sker 90 procent för sexuella ändamål, man beräknar att cirka 500 000 kvinnor traffickeras till EU-länder varje år. Vi talar om utsatta kvinnor och barn som faller offer för att det finns män som sätter sina egna maktbehov framför andra männiksors rättigheter. Sverige har tagit ett revolutionerande steg i kampen mot prostitution - vi har kriminaliserat torskar, för att vi vet att om antalet torskar minskar, så minskar även antalet kvinnor som tvingas prostituera sig. I övriga EU-länder är läget ett helt annat. I Tyskland, Holland och Schweiz ses prostitution, enligt lagen, som vilket yrke som helst. I Storbritannien och på Irland är prostitution ok, bara det inte sker offentligt. I Frankrike, Portugal och Kroatien bötfälls kvinnan om hon ser utmanande ut och stör den allmänna ordningen. Så vad skulle vi kunna göra för dessa kvinnor, och den rådande kvinnosynen om vi inte samarbetade och kunde påverka deras lagstiftningar? Att säga nej till samarabete är ett svek mot världens alla kvinnor. "
Ur; Förtrycket mot kvinnor är internationellt.


Världsnaturmuseet har just nu en utställning om traffiking, gå gärna och besök den.
http://www.trafficking.nu