Wednesday, March 28, 2007

Gilmore girls

Jag älskar de här tjejerna. Trots att de pratar vansinnigt fort och är smått hysteriska, hela tiden. De har sina små, trivsamma traditioner. Varje dag dricker de omåttliga mängder kaffe på Lukes cafe (deras stamcafe). De delar allt av tankar och känslor. Deras nära och charmiga relation gör mig glad. Jag tycker om sådana relationer.

Ibland tycker jag det är skönt att ta en "paus" i mitt eget liv och bara följa med i andras (om än fiktiva personers) liv. Det är skönt att slippa ta besluten eller känna så mycket i relationerna. Bara få luta sig tillbaka i soffan och låta sig roas. Mamma och dotter Gilmore har nästan blivit som en del i mitt liv. En trivsam del, i en lugn och stillsam liten stad. Jag har distans till allt i den staden. Det är skönt.

Livsvisdom...


Jag bara måste citera, på Via sensitives tvättmedel står: "De mest spännande ögonblicken i livet är ofta de smutsigaste."

Så sjukt roligt...

Dagens bloggtips...

Saturday, March 10, 2007

Vart har du ditt hjärta?

Där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara. Vad betyder mest för dig och vad vill du ska få betyda mest i ditt liv?
Rekomenderar nedan predikan av Hans Johansson. Enjoy!




http://tk.servemp3.com/open/2004/040815HJ.wma

Friday, March 09, 2007

Om tre veckor simmar jag i grönt hav, ligger på vit strand, gör sköna utflykter med båt till sköna orörda platser. Ljuva himmelrike på jord. Kunde inte komma lägligare. Jag ska bara dricka juice och lapa värme..
"När min tanke tvivelstrött obetvingligt motstånd mött och ej mera mäktar strid, inneslut den i din frid."
psalm 217, psalmboken

Wednesday, March 07, 2007

Viska högre...

Vid stora vägval i livet önskar jag ibland att någon bara sa åt mig vad jag skulle göra. Så jag slapp fråga mig själv om hurvida jag gjorde rätt. Olika val för med sig andra val som leder till andra saker, formar en olika och tar en till andra platser... snälla små änglar, viska lite högre...

30

Min syster fyllde 30 igår. Man märker det inte. Hon är fin som snus. Inte som mig, trött och sliten med blå ringar under ögonen. Hon är fräsch. En babe. Dessutom är hon otroligt barmhärtig och god. Hon fick en sång från en av hennes ungdommar. Den var fin! Som hon. Det här är min hyllning till hennes första trettio år vid min sida. Hon är ljus, hon är glädje.

Tack!